Golden Retriever hvalpe

Billeder hvalpene findes under fanen Hvalpe - galleri.

 

8. juni 2013

Vores dejlige Golden Retriever tæve Golden Brix Accipitere (Ollie) er 8. juni 2013 parret med Woodstar New Pilot fra Kennel Golden Fighter. Der er ved scanning konstateret, at Ollie er med hvalpe med forventet fødsel den 9. august 2013.

 

19/7-2013

Der en nu 3 uger til Ollie skal føde. Hun har det godt men døjer med varmen (25 grader i skyggen).

Vi går tur ved stranden tidligt om morgenen, en lille tur rundt i byen om eftermiddagen og en lidt længere tur om aftenen når det er blevet lidt køligere. Det er jo vigtigt at hun er i en nogenlunde kondition.  I næste uge siger vejrudsigten at det blive endnu varmere, vi må vist finde vandslangen frem.

 

9/8-2013

Endelig - så kom hvalpene. 4 hanner og 2 tæver. Den første hvalp kl. 11.50 og den sidste hvalp kl. 16.15.  Ollie var rigtig dygtig og tapper. Hun var træt, og det var jeg med. Hun er en rigtig god mor for hvalpene, passer på dem og det ser nærmest ud til, at hun tæller dem, når hun har været ude at tisse.

  

10/8-2013

Et døgn gamle og de har taget fint på. De blev vejet ved fødslen og bliver det hver dag. Jeg sover i køkkenet tæt ved hendes kasse, så jeg hurtigt kan lukke hende ud, hvis hun får behov for det. Hun piber og hyler også sommetider, det er når en hvalp kommer for langt væk fra hende, så får jeg lige fyren tæt på igen.

  

11/8-2013

Der er kommet mere ro i kassen. Ollie har fundet ud af, at de altså alle er der, når hun kommer tilbage for at ”tælle efter”. Det er dog utroligt som de ”basser” tager på – ikke underligt at Ollie er super slank. For at få lidt sul på kroppen og godt mælk til hvalpene får hun havresuppe med kaffefløde, sukker, salt og en æggeblomme (det er gode råd fra mine venner, som har opdrættet flere kuld hvalpe). Hvad skulle man gøre uden venner ?

 

15/8-2013

Hvalpene vokser rigtig meget, vi kan næsten se det fra dag til dag. De spiser og sover, og det er rigtig tit de vil spise, sommetider sker det i hold, så det er ikke meget Ollie får hvilet.

Hun er en meget opmærksom mor – næsten for meget. Hun lider hellere af varme end at forlade kassen for at ligge på det køligere gulv i gangen eller køkkenet. Hvis hun er ude i gården for at få lidt luft – ja så er hun ved det mindste kny fra hvalpene i galop over plænen og op i kassen igen.

Det bliver dejligt, når vi kan få hvalpene med ud.

I morgen er de en uge, og skal så helst have fordoblet deres vægt, og det er jeg sikker på, de har  

 

17/8-2013

Hvalpene var en uge i går, og alle havde fordoblet sin vægt og mere til.

De forandrer sig meget, et par af hvalpene har laver spinkle forsøg på at rejse sig. Ellers bevæger de sig rundt i kassen som en sælunge, og deres pels er faktisk at føle på som en sæls pels.

I den kommende uge vil vi kun veje dem hver anden dag. Den første uge er den mest kritiske, nu skulle vi kunne slappe lidt af. –Vi får se.  

 

25/8-2013

Alle hvalpene har tredoblet deres vægt, hvilket de også helst skulle.

Det betyder, at Ollie har mælk nok, så det er dejligt. De har fået klippet negle i dag, det gik fint, de sov nemlig. Nu er de begyndt at rejse sig op og gå/vakle lidt rundt, et enkelt lille bjæf kommer der også engang imellem.

 

5/9 2013

Hvalpene fik ormekur i tirsdags, og også deres første måltid hvalpefoder, som var opblødt i vand, blendet og lunet lidt. Det kunne de li´. I går havde vi dem ude på græsset for første gang, vejret var dejligt og de nød det. Vi har gentaget succes i dag, hvor de var mere fortrolige med situationen.

De har også fået halsbånd på. Rød og orange er de 2 tæver. Halsbåndene er godt nok ikke nemme at se på billederne da hvalpene har meget pels.

 

14/9 2013

Hvalpene er nu 5 uger, og vi har vejet dem igen. Den største vejer 4,7 kg. og den mindste 4,1 kg. De vokser rigtig stærkt og trives super fint.  De er begyndt at få lidt A38 som dessert, det elsker de. Ollie er en fantastisk mor. Hun opdrager dem kærligt. De leger med hinanden og prøver kræfter. Det store hit når de leger er urtepotteskjulere af plastic. Det var det også for Ollie, da vi fik hende, og hun har ikke glemt det, hun snupper lige en skjuler fra hvalpene og leger selv med den. Hun er ved at vænne hvalpene fra, de får ikke lov til at die så meget mere. De har altså også små skarpe tænder nu, så der er vel ikke noget at sige til det. Vi har haft dem med ude i haven foran. Der er træer og buske, som bliver godt undersøgt. De skal også med i stalden, ud på parkeringspladsen og bag gården – der er nok af udflugtsmuligheder, det skal bare være lidt ad gangen.

 

19/9 2013  

Så er der givet ormekur igen. Jeg har ikke set orm hos hvalpene, men det anbefales, at give hvalpene ormekur, så det gør jeg. Det går super godt med både mor og hvalpe.

Vi er begyndt at gå morgentur rundt om gården, det synes alle er rigtig sjovt. Jeg kan ikke gå turen alene længere, der må en bagtrop til. Et par af hvalpen vil nemlig gene gå på opdagelse for sig selv.

Ollie er somme tider noget hård i sin opdragelse. Hun puffer og skubber til hver enkelt af dem. Hun bliver ved, til de giver igen med knurren og viser tydeligt, at nu synes de det er for meget. Så trækker hun sig. Jeg tolker det, som om hun lærer dem at sige fra.

Jeg har læst i en bog, at det kan se voldsomt ud (og det gør det), men at det er vigtigt, at ingen blander sig i denne proces. Det har været og er stadig svært for mig at lade være, når hun helt uprovokeret (set fra min side) ”går til angreb” på en lille hvalp, men 5 min. senere er de dog de bedste venner, så jeg tror bare, hun er en super god mor på alle punkter.

På lørdag får vi besøg af Pilots og Ollies opdrættere, de vil gerne se vores fantastiske kuld. Spændende hvad de siger til det.

 

22/9 2013  

Vi har haft "hunde"travlt her i  weekenden. Som det fremgår af billederne har vi haft besøg af Pilots og  Ollies opdrættere som vurderede og kommenterede hvalpene i meget positive vendinger, et meget fint og harmonisk kuld hvalpe.

 

23/9 2013

Lørdag og søndag havde vi fuld knald på med besøg både af opdrættere og hvalpekøbere. Da vi skulle lufte hvalpene senere på søndagen, havde vi dem med ude i laden for første gang. Vi fyrer med flis, og har en stor bunke liggende i laden. Det var en fantastisk legeplads for hvalpene. De for rund om den, og oven i den, det var super sjovt at se på. Laden er et spændende sted. Der er mange gemmesteder, og steder at undersøge. Ollie døjede med at holde styr på dem alle. Et par af hvalpene fik også hilst på vores gamle kat. Så var de/vi trætte og en lang dejlig nat ventede, troede jeg – men kl. 02.45 var der pib og hyl, så jeg måtte op. De ville ud for at tisse – ok, så gør vi det, og så sover vi igen, men nej – nu skulle der leges, og der var ikke noget at gøre. Jeg satte mig i gangen hos dem, og vi legede et stykke tid, og så godnat igen. Det var hårdt da klokken ringede. Vi skulle ha´ været ved stranden i dag i det dejlige vejr, men Claus kom sent hjem, så vi må gøre det en anden dag.  

 

29/9 2013

Så er hvalpene blevet ID mærket, den lille chip sidder under huden på venstre skulder. Det gik rigtig fint – ikke et piv kom der.

I onsdags fik hvalpene hver sit æble, det var noget de kunne li´. Hvalpene er næsten renlige, de har ikke lavet inde i ca. 3 uger. De giver lyd fra sig ved 02.45 tiden, så står jeg op, de får en lille mælketår hos mor og får tisset osv. Så er der ro til ca. 06.00 – ud igen og MAD.

Vi har i dag haft alle med på stranden for første gang. Det var fantastisk, og jeg må sige, vi har et kuld, som er trygge og tillidsfulde – fuldstændig upåvirket af denne nye situation. Vi mødte 2 andre Goldens fra Viborg, så nu har de også hilst på andre hunde – også uden nogen form for frygt. Jeg vil lade billeder og videoklip tale for sig selv. Se under videoklip og hvalpegalleri II.  

 

2/10 2013

Hvalpene har været i laden igen, og Buddy kravlede ind under vores traktor. Da han kom ud, var det med sorte olie streger i panden. Han er nu døbt om til Mekanikeren.

I 3 dage har der været rent om morgenen. De kommer ud ved 03.00 tiden og igen ca. 06.00. Så er der rent om morgenen. Jeg synes det er super fint.

I dag har de fået ormekur for tredje gang og i morgen skal 3 af hvalpene have sundhedstjek hos dyrlægen, de bliver jo 8 uger på fredag, og det synger på sidste vers hos os. Det bliver svært at sige farvel.

    

8/10 2013

Alle hvalpene har nu været til sundhedstjek hos dyrlægen, og alle er super fine. De er blevet 8 uger og klar til deres nye familier. Wendy bliver hentet på fredag, Aiko og Buddy  lørdag og Aston på mandag.

Ronja og Santos blev hentet i fredags. Det var ikke sjovt (for mig altså), men at se glæden hos hvalpenes nye familier overskygger min vemodighed over at skulle af med hvalpene. Jeg har jo netop fået dette kuld hvalpe i håb om, at de hver i sær kan bringe lige så stor glæde og fornøjelse hos deres nye familier, som Ollie har gjort hos os. Ollie har været en fantastisk god mor, og flere har kommenteret hendes gode måde at opdrage og lege med hvalpene på.

Vi har haft flere forespørgsler på hvalpe, efter de var solgte, og flere har spurgt, om vi ikke skulle have et kuld igen om et par år – men det skal vi ikke. Det var fra starten bestemt, at det kun skulle være dette ene kuld, og sådan bliver det, selvom alt er gået godt.

Tak til alle som har kigget med på vores hjemmeside, tak for stor positiv respons på siden og hele vores hvalpeprojekt.

Held og lykke med jeres hunde derude.

 

De kærligste hilsner

Anni Hjørringgard og hele familien.